Hjertestarter

Hvert år får omkring 3.500 mennesker i Danmark hjertestop uden for hospitalet. I dag overlever cirka 10 procent. Med hjertelungeredning og hurtig hjertestart anslås det, at endnu flere danskere vil kunne overleve et hjertestop.

I Mellerup landsby har Borgerforeningen, Bylauget og det lokale erhvervsliv opsat en hjertestarter i samarbejde med ‘Kunsten at redde liv’

Hjertestarteren er placeret på:

 

FJORDBAKKEN 1, CARPORTEN

Hjertestarter i Mellerup (Fjordbakken 1)

 

Hvad er et hjertestop?

Når en person får hjertestop, begynder en kamp mod uret. De første minutter er livsvigtige. Og mange menneskeliv kan reddes, hvis du udnytter minutterne rigtigt: Ringer 1-1-2, starter hjertelungeredning og får hentet en hjertestarter. 

Ved et hjertestop begynder hjertet som regel at flimre, fordi de elektriske signaler i hjertet løber løbsk. Det bevirker, at hjertet ikke længene kan pumpe blod og ilt rundt i kroppen.

Et elektrisk stød med en hjertestarter vil ofte kunne få hjertet til at slå igen. Og jo tidligere i forløbet stødet gives, jo større er chancen for, at personen overlever. 

Chancen for succesfuld hjertestart falder med ca. 10 procent pr. minut, så det vigtigste er, at du gør noget. Uden hjælp overlever personen ikke.

 

Kontaktperson – Mellerup Borgerforening:

Formand Alex Bach
Amtsvejen 111, Mellerup
8930 Rander NØ
Tlf.51 86 08 60

 

Se Falck’s video om livreddende førstehjælp ved brug af hjertestarter:

[youtube]http://youtu.be/bFdLXNybHDI[/youtube]

 

Læs mere om hjertestarter på Trygfondens website:

http://www.hjertestarter.dk/

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *