Succesfuld nytårskur

2014 har været et af de år, som mange i Mellerup og omegn vil huske tilbage på med glæde og stor lokal tilfredshed. Derfor var der også stor tilslutning til Mellerup Landsbys nytårskur i Mellerup Færgecafé torsdag d. 30. december 2014, hvor Mellerup Bylaug efterhånden har fået skabt en ny tradition.

For tredje år i træk mødte masser af landsbyens borgere op til årets sidste arrangement, hvor der denne gang var masser af begivenheder at snakke om.

Bylaugets formand Jørgen Møller opridsede den lange liste over flotte nye tiltag i Mellerup i 2014, hvor molen ved færgelejet er blevet etableret, lystbådehavnen har fået nyt materielskur og toiletbygning, varmeværket har opført en velvoksen lillebror – et biobrændselsanlæg og friskolen har bygget en multibane.

Derudover har Mellerup Landsby og Bylaug deltaget i Randers Kommunes Landdistriktskonference, været kommunens landsbyrepæsentant på Landsbytræf ’langt ude i Hampen’, som en del af projekt Gentænk Landsbyen og endelig er Mellerup løbende blevet omtalt som et sted, hvor der virkelig er meget i gang.

Så det stopper selvfølgelig ikke der. I 2015 og de kommende år kan man som borger i Mellerup forvente at blive inviteret til at deltage i et kommende projekt med udgangspunkt i molens realisering, som vil få arbejdstitlen ’Mellerups Maritime Muligheder’.

Det er et projekt, der vil fokusere på at gøre Mellerup til et udgangspunkt for udnyttelsen af de muligheder for sociale vandaktiviteter, som vil kunne udføres med afsæt fra molen.

Et andet mål er at starte aktiviteter omkring udviklingen af landsbyfællesskaber, både inden for kommunen, men også dem som har potentiale, hvor det er lokalområdet og geografien som spiller ind – her er særlig fokus på mulighederne for samarbejde omkring fjorden.

Derfor ser Mellerup Bylaug også frem til kommende drøftelser med Randers Kommune og Naturpark Randers Fjord om hvilke muligheder for at skabe aktiviteter og udviklingsmuligheder i lokalområdet.

Bylauget har også planer om at etablere en Fundraisergruppe, der kan hjælpe folk i Mellerup med at skaffe penge til projekter, og ved et tidligere projekt-Mellerup Branddam- skal der nu laves et kunstværk ud af et udgået kæmpetræ.

Af andre konkrete projekter i 2015 skal Mellerup Kogræsserlaug sættes i gang, og mange har allerede vist interesse for det. Der er mange muligheder langs Randers Fjord og omkring Mellerup for at oprette et sådant. Der vil blive indbudt til informationsmøde i løbet af vinteren.

Men så langt skulle gæsterne ved nytårskuren ikke vente, da der udover kransekage og bobler, blev serveret smagsprøver Dexterkvæget, som sandsynligvis bliver fremtidens køer i Mellerup Enge. Og der er næppe tvivl om, at interessen efter denne smagsprøve vil stige.

Efter dette års begivenheder og nytårskur er der heller ikke tvivl om, at der er meget at se frem til i Mellerup Landsby i 2015 – og nytårskuren, den vil også være der næste år, selv om færgecaféen var fyldt til sidste plads.

Godt nytår til alle, ønsker Mellerup Bylaug

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *