Landsbyklyngen KRONJYLLAND

Gentænk LandsbyenDe første byggesten for udviklingen af Landsbyklyngen KRONJYLLAND vil for alvor blive lagt lørdag d. 24. september, hvor alle borgere i klyngens landsbyer inviteres til et stort opstartsmøde på Korshøjskolen i Harridslev (invitationen vil blive slået op senere)

Landsbyklyngen KRONJYLLAND har i foråret været undervejs i sin spæde opbygning, hvor et midlertidigt råd på tværs af landsbyerne har mødtes – dels i de enkelte landsbyer, dels til fælles arrangementer – for at fornemme stemningen for at indgå i et klyngesamarbejde.

Initiativet er blevet til i kraft af en fælles ansøgning til projektorganisationen GENTÆNK LANDSBYEN, der er et initiativ under KULTURBY 2017, hvor der er sat ressourcer af til at afprøve måder at gentænke landsbyerne i Østjylland. I den forbindelse har Landsbyklyngen KRONJYLLAND modtaget et mindre beløb til at gennemføre en proces henimod at forme en landsbyklynge ud fra de fælles referencerammer, der findes i lokalområdet.

Derfor arbejdes, der nu på at involvere så mange som muligt i landsbyerne, og dermed sikre solid opbakning til projektet.

Således vil opstartsmødet være en god mulighed for at høre om tankerne, baggrunden for at forme en landsbyklynge, hvad man lokalt kan få gavn af gennem klyngedeltagelse og hvordan de enkelte landsbyer kan udvikle sig i et tæt samarbejde med nabolandsbyerne.

For at følge udviklingen, kan det fortælles, at det midlertidige klyngeråd mødes og planlægger processen frem mod d. 24. september og vil tegne en skitse for et forslag til det kommende års arbejde.

Vigtige datoer:

  • 24. august – Det midlertidige klyngeråd afholder fællesmøde
  • 10. september – Repræsentanter for Landsbyklyngen KRONJYLLAND deltager i arrangementet GENTÆNK LANDSBYEN – LANDSBYTRÆF 2016 i Hornsyld i Hedensted Kommune
  • 24. september – Opstartsmøde for Landsbyklyngen KRONJYLLAND på Korshøjskolen, Harridslev

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *