Mellerup satser på dannelse og natur

I juli afholder Mellerup Højskole for fjerde gang familiekursus, og denne gang er det med fokus på livsoplysning og økologi.

I uge 28 slår Mellerup Højskole for fjerde gang dørene op for familiekurset ’Livet, legen og musikken’. Det foregår på Mellerup Fri- og Efterskole ved Randers Fjord, og som de tidligere år er kurset baseret på frivillig arbejdskraft.  Kursusleder Hans Henrik Hjermitslev er imponeret over opbakningen til projektet: ”Det er meget glædeligt at opleve, hvordan mennesker fra hele landet kommer til Mellerup om sommeren for at undervise og skabe en farverig uge med fællesskabet i centrum.”

Som et af de få højskolekurser har Mellerup Højskole plads til alle aldersgrupper, pointerer Hans Henrik Hjermitslev. ”Vi har aktiviteter for både små børn, store børn og voksne, og det skaber en helt særlig stemning, at skolen har kursister fra 0 til 80 år. De mindste kan gå på opdagelse i naturens, legens, musikkens og fortællingens univers, mens de voksne diskuterer livets store spørgsmål i faget livsoplysning eller oplever Randers Fjord i havkajak.”      

Som noget nyt vil kurset i år satse på økologisk mad baseret på lokale råvarer. ”Livsoplysning handler ikke kun om filosofiske tanker og gamle bøger. Det handler også om at være bevidst om den verden og natur, vi er en del af. Derfor vil vi gerne inspirere kursisterne ved at lade dem gå på opdagelse i det spændende udvalg af økologiske madvarer, der produceres af lokale landmænd” understreger Hans Henrik Hjermitslev.  

Formand for Mellerup Højskoleforening Jens Aagaard Nielsen mener, at den lokale opbakning til højskolen er afgørende. ”Familiekurset er ved at blive en tradition i Mellerup, hvor lokale ildsjæle deltager som frivillige hjælpere og som kursister på daghøjskolen. Vi ønsker, at højskoleugen skal være et tilbud til hele lokalsamfundet, og derfor håber vi også, at rigtigt mange tilmelder sig daghøjskolen, der i år tilbyder undervisning om alt fra økologi og kunst til fortælling og erindring.”

Yderligere information om Mellerup Højskole kan findes på www.melleruphojskole.dk

Kontakt:

Jens Aagaard Nielsen, formand, telefon: 4143 2941.

Hans Henrik Hjermitslev, kursusleder, telefon: 3029 7416, e-mail: sekretariat@melleruphojskole.dk

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *