Skoven

 

Skovene ved Mellerup hører under Støvringgård Kloster.  

 

Lodsstien

Lodsstien er et stiforløb, der strækker sig fra indsejlingen til Randers Fjord ved Udbyhøj og ind til Randers Havn. Lodsstien er ca. 31 km. lang. På det første stykke fra Udbyhøj til Mellerup løber stien på den østlige side af fjorden, altså i Norddjurs Kommune. Ved Mellerup tages turen over færgestedet og herfra løber stien på den vestlige og nordlige side helt ind til Randers Havn, en tur på ca. 18 km. 

Det oprindelige lodsspor har sandsynligvis gået tæt på fjorden hele vejen til Randers. Dette har dog af forskellige grunde ikke været muligt at genetablere fuldt ud. Derfor følger sporet ikke fjordens kant hele vejen, men dette giver blot mulighed for nogle andre spændende oplevelser undervejs.

Turen går fra Mellerup et stykke langs fjorden. Herefter ledes man op i området ved det smukke Støvringgård Kloster og videre gennem skoven, og de små hyggelige byer der ligger nedenfor de gamle marine kystskrænter. Den sidste del af turen går igen et stykke langs fjorden ved Dronningborg, gennem en charmerende kolonihaveforening og den stemningsfyldte lystbådehavn, inden den slutter ved Randers Havn.

På turen er der rig mulighed for at opleve naturen på nært hold. Der er i området et rigt dyreliv. Ved Støvringgård kan man på plænen ved ”Smedekøllen” – det lille charmerende bindingsværkshus – spise sin madpakke, mens man nyder udsigten ud over de flade strandenge og det smukke gamle kloster.

Spor i Landskabet

Spor i Landskabet er vandrestier, der giver alle interesserede mulighed for at opleve sider af den danske natur, som ellers ikke er tilgængelig for offentligheden.

Rundt om Mellerup er der beskrevet tre fantastiske vandreture, som alle med fordel kan kombineres med et besøg i Mellerup og afsluttende kaffe/kage i Mellerup Færgecafé.

Vandreture – løberuter – steder værd at besøge

 

Jagt (vildt, tider)

Landbruget

Dyr og fuglelivet (DOF)

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *